Er zijn veel apps om je smartphone foto’s te bewerken. Een aantal ervan kwamen al naar voren in de 5 tips over smartphone fotografie. Mijn favoriet is Snapseed en dit is ook de enige app die ik nog op mijn telefoon heb staan. Snapseed is gebruiksvriendelijk en heel uitgebreid.

Heb je een leuke foto gemaakt en wil je deze nog een beetje verbeteren of zelfs pimpen? Ik laat je zien wat zoal mogelijk is met Snapseed.

Looks Snapseed

Het is mogelijk om je foto van een Look te voorzien. Je kiest hier een stijl zoals Smooth, Morning en Bright. In deze bewerking ga ik verder met de stijl Morning.

snapseed, looks, smartphone fotografie

Tools Snapseed

Met tools kun je eenvoudige verbeteringen doen. Je kunt de foto eenvoudig draaien, afstellen en bijsnijden en bijvoorbeeld de helderheid, het contrast en de verzadiging aanpassen. Of enkel een gedeelte van je foto verbeteren door Selectief te gebruiken of met Penseel. Als je meerdere punten van je foto wil selecteren, gebruik je het plusje om een nieuw punt toe te voegen.

snapseed, tools, smartphone fotografieOok zie je een aantal filters die een extra effect geven. HDR-emulatie om je foto wat beter in balans te brengen door het verschil van licht en donker wat te vergroten. Zelf vind ik het vaak minder realistisch ogen en je levert wat kwaliteit van je foto in. Als je de filters een klein beetje toepast kan het een mooi effect geven. De filter Vintage is erg leuk als je een analoge look wil creëren. Maar voor deze foto heb ik gekozen voor Retrolux, nummer 7. En om weer wat kleur terug te brengen pas ik de instellingen van deze filter ook wat aan. Dit kan bijvoorbeeld door de stijlsterkte terug te brengen en de verzadiging te verhogen. Even mee spelen dus.

snapseed, tools, smartphone fotografie

En wat ik ook nog een leuke toevoeging vind is de tekst! Er zijn verschillende sjablonen waar je op los kunt gaan. Het vergroten of verkleinen van de tekst doe je trouwens met twee vingers op je scherm. Verder is het mogelijk de tekst een andere kleur te geven en wat transparanter te maken.

snapseed, tekst, smartphone fotografie

Handig om te weten 

  • Om je bewerkte foto op te slaan, kies je voor exporteren en vervolgens op “ Opslaan als kopie “ om je origineel te behouden
  • Kantel je telefoon als je een foto in landschapsformaat hebt gemaakt
  • Rechts bovenin zit een info knop, hier zie je de details van je foto
  • Als je op het mapje klikt (links naast de info knop), kun je stapjes terug gaan in je bewerkingen
  • Via dit mapje kun je ook een QR-look maken of scannen

Nieuwsgierig geworden naar Snapseed? Ik heb 3 verrassingen voor je klaar staan, bekijk ze snel!

QR look, smartphone fotografie, bewerken, snapseed
QR look, smartphone fotografie, bewerken, snapseed
QR look, smartphone fotografie, bewerken, snapseed

4 Comments

    1. Hoi Chris, ja dat is mogelijk door gebruik te maken van de QR-look. Je kan hier een paar aanpassingen opslaan en vervolgens toepassen op andere foto’s! Succes met bewerken! Groeten, Jeanine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.