Zelf ben ik niet het type dat zich graag in een jurk hijst en je zal me al helemaal niet gauw op hakken zien lopen. Als ik vertel over mijn liefde voor creaties reageren sommigen dan ook verbaasd. Stiekem vind ik dat erg leuk, de tomboy ‘zijn’ en tegelijkertijd wild worden van een prachtig palet MAC make-up of een extraordinary fashion show. Een combinatie van bizar en bijzonder! Over bizar en bijzonder gesproken, ik ben naar de tentoonstelling geweest van Viktor&Rolf in de Kunsthal. Wauw wauw wauw!

Tentoonstelling Viktor&Rolf 25 years

Viktor&Rolf vieren hun 25 jarig bestaan door een selectie van de hoogtepunten tentoon te stellen. Je hoeft echt geen modeliefhebber te zijn om deze tentoonstelling te waarderen. Door de vormen en het lijnenspel zie je de creaties eerder als kunst dan voor kleding aan. Alsof je Alice in Wonderland bent! (of Alan in Wonderland ;-))

Er zijn o.a. stukken te zien uit de show die in 1999 de doorbraak was van dit modeduo. Namelijk de Russian Doll-show, 9 kledingstukken die laag na laag getoond werden op 1 model als een Matroesjka.

Mijn hoogtepunten zie je hieronder, maar er is nog veel meer te zien! Ik heb mijn ogen uitgekeken en mocht je in de buurt zijn, doe eens gek en neem ook een kijkje.

Benieuwd wat er nog meer te zien is in de Kunsthal? Lees hier mijn blog over Hyperrealisme Sculptuur.

PS: Wil je de foto’s gebruiken? Leuk! Graag mijn naam (website) vermelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.