In mijn vorige blog schreef ik over de tentoonstelling van Viktor&Rolf. Tijdens dit bezoek aan de Kunsthal ben ik ook doorgelopen naar een andere tentoonstelling, namelijk Hyperrealisme Sculptuur.

Mijn bezoek aan de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur

Meteen bij binnenkomst bleef ik even stilstaan bij de sculptuur, Two Workers van Duane Hanson. Ik heb een beetje het gevoel dat ik voor de gek word gehouden. Ik besef me namelijk nog niet voldoende dat het sculpturen zijn. Ze lijken zo echt dat je het liefst ieder detail ervan wil bekijken, maar je moet wel even door het gevoel van ongemak heen.

De meeste bezoekers gaan meteen af op de reuzenbaby. Maar als je vraagt wat het meest bijgebleven is, dan denk ik dat het antwoord, That girl (T.G. Awake), van Paul McCarthy is. Deze 3 beelden mogen niet gefotografeerd worden. Dit is ter bescherming van en uit respect voor het model. En ik vind dat je dit ook gewoon echt met je eigen ogen moet zien.

Gelukkig kan ik een aantal andere sculpturen wel met jullie delen. De tentoonstelling is nog tot 1 juli 2018 te zien, dus je hebt nog een maand de tijd!

PS: Wil je de foto’s gebruiken? Leuk! Graag wel even mijn naam (website) vermelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.