O.a. Kinderdijk molens, een van de mooie fotospots die Zuid-Holland te bieden heeft. Werelderfgoed Kinderdijk is druk bezocht en hier sta je dan ook vaak niet alleen. Ik kom er zelf ieder seizoen wel een keer, vaak met een zwerm toeristen om me heen. Niet omdat ik er als gids rondloop, maar een statief (en camera) werkt bijna hetzelfde als een geel vlaggetje 😉

Vandaag ben ik wel even je ‘gids’. Ik laat je 5 van mijn fotospots in Zuid-Holland zien! Let op: Nature only!

Meijendel

Meijendel is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen en ligt tussen tussen Wassenaar en Den Haag. De Libellenvallei is een fijne fotospot, maar door de verschillende landschappen die dit natuurgebied te bieden heeft kan je eigenlijk overal wel een mooie plek vinden. Vergeet geen foto’s te maken, maar geniet vooral!

Zonsopgang Meijendel natuurgebied

Bollenstreek

Als de lente komt dan stuur ik jou, tulpen uit Zuid-Holland! Lisse, het centrum van de bollenstreek. Het tulpenseizoen is van half maart tot en met half mei. De Keukenhof is flink populair half april, dan zijn de tulpen op hun mooist te zien. Leef je uit met macrofotografie of selfies, vrolijkheid gegarandeerd!

Roze tulpen Bollenstreek Zuid-Holland

Scheveningen

De meeste kennen Scheveningen van de boulevard en de Pier. Voor mij is een van de beste fotospots op het Zuiderstrand, ook wel bekend als het stille strand. Surfers in de zee en een paar vissers aan de kant. Met de zon die ondergaat een ideale setting voor mooie foto’s!

Zuiderstrand Scheveningen surfer op het strand

Kinderdijk

Als je een beetje weg bent van fotografie en/of Nederland, ben je hier vast al eens geweest. Ieder seizoen ziet er uit als een plaatje. De molens, de wolkenluchten en (de weerspiegeling in) het water maakt het een fotografisch landschap. Als je denkt dat het niet mooier kan worden, wacht dan nog even tot zonsondergang. Dan begint het schouwspel past echt en de meeste toeristenbussen zijn dan ook weer vertrokken.

Extra tip: Bezoek Kinderdijk in de winter

Kinderdijk molens Unesco Werelderfgoed


De Biesbosch

Leuk om hier een dag voor uit te trekken! De Biesbosch, zowel vanuit Zuid-Holland te bereiken als vanuit Noord-Brabant. Ik vind het vooral leuk om de Biesbosch met een bootje te beleven. Varen door de sloten, smalle stukjes opzoeken en langs de eilandjes varen, aanmeren en verder ontdekken. En niet vergeten tussendoor foto’s te maken!

Groetjes uit de Biesbosch!