Kunnen we schaatsen? Zal er sneeuw vallen? Nu de winter dichterbij komt kan ik niet wachten op deze weercondities om foto’s te maken. Vorige week was het al raak!

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland en onderdeel van de gemeente Molenlanden en staat ook wel bekend om de molens welke op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Zelf ben ik dol op molens, zeker in dit gebied! Je kunt 19 molens in totaal vinden. Bewonder ze vanaf het water door een rondvaart te boeken of ga aan de wandel zoals ik heb gedaan.

In januari is de winter altijd in volle gang, maar december kon er ook wat van! De tweede week van december was het al raak. Met temperaturen onder de 0 stonden de meeste mensen al met hun schaatsen gereed. Op sommige dagen werd het -5 en ik besloot vroeg in de morgen met mijn camera naar Kinderdijk te gaan.

De winter geeft rust en in deze periode van het jaar is het niet druk in Kinderdijk. Er lopen weinig groepen toeristen rond waardoor je in alle rust van de omgeving kunt genieten. Opwarmen na je wandeling doe je bij het bezoekerscentrum bij de entree.

Ik hoop dat dit slechts een voorproefje was voor de winter zodat ik Kinderdijk nog een keer kan bezoeken onder deze condities. In de middag waren er schaatsers op het ijs, die heb ik helaas gemist.