Al een tijd staat de doorkijkkerk ‘ Reading between the Lines ‘op mijn wensenlijst, een ontwerp van Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh. Het originele plan was om hiervoor naar België te gaan en ook in Maastricht te stoppen. De hoofdreden van dit bezoek was de tentoonstelling van Jimmy Nelson in het Museum aan het Vrijthof. Helaas kon door de ontwikkelingen rondom COVID-19 de tentoonstelling niet doorgaan.

En dan? Even was het spannend, want België zou die nacht in Lockdown gaan. We konden alsnog terecht en na het inchecken zijn we meteen naar de doorkijkkerk gegaan. Aan de hemel was een flink wolkendek te zien en het begon te hagelen. Toen we er eenmaal waren konden we toch nog genieten van wat kleur in de lucht. De doorkijkkerk bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat en is zowel van buiten als binnen heel tof om te zien!

Doorkijkkerk Borgloon buiten
Doorkijkkerk Borgloon binnen

De volgende dag zijn we naar C-mine in Genk gereden. C-mine is vandaag de dag een creatieve hub. Op dit plein staat ook weer een ontwerp van Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh, namelijk het doorlof. Ondanks dat de gebouwen gesloten waren is deze locatie ideaal om met je (video)camera aan de slag te gaan! We hebben aardig wat tijd doorgebracht op het terrein en vooral in het doolhof.