Op een eiland vol met palmbomen, witte zandstranden en prachtige kleuren in de lucht. Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied en, de belangrijkste reden voor mij om te gaan, een van de beste plekken om de bultrug walvis te spotten! 

Hotel Dominicaanse Republiek

We verbleven in het 5-sterren hotel Dreams Dominicus La Romana in Bayahibe. En wat voor een droom dat het was. Een prachtig gelegen resort met de mogelijkheid om te kajakken, snorkelen, duiken en nog meer watersport activiteiten. Veel variatie in eten, fijne kamers en het personeel was heel vriendelijk. 

Uitvalsbasis Zuidoosten van Dominicaanse Republiek

Bayahibe ligt in het Zuidoosten van de Dominicaanse Republiek en is de beste locatie om te snorkelen. Vanaf het hotel vertrekken er verschillende bootjes om nog verder op snorkel trip te gaan. De oceaan is aan deze zijde erg kalm en in de avond geniet je van een prachtige zonsondergang. Via het strand kun je een paar charmante winkels bezoeken, ideaal voor het halen van souvenirs en sigaren. Langs de kust staat een echte eye catcher, een gestreepte vuurtoren met een bar versierd met lampjes! Neem een drankje en geniet! 

Whale watching Samana

Deze trip gaat van start in Samana en ligt ten Noorden in Dominicaanse Republiek, ongeveer 4 uur rijden van Bayahibe. In de bus krijg je informatie over het land, de plantages en waar we allemaal op zitten te wachten, de walvissen! Met de boot ga je naar de baai van Samana en dan is het wachten.. Het is een flinke trip en niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. 

Bacardi Island 

Het deuntje van Bacardi zit meteen weer in mijn hoofd. Dit eiland wordt Bacardi Island genoemd gezien er in de jaren 80 een reclame van dit rum merk is opgenomen. Een klein eiland vol met palmbomen en een heldere zee. Bij aankomst geniet je van een lekkere lunch en live muziek. Het eiland is maar 1,5 km breed en heb je al snel gezien. Strijk neer op het strand of pak je snorkel weer tevoorschijn, op nog geen 50 meter afstand van de kust zie je de meest prachtige vissen. 

Saona – Bounty eiland Dominicaanse Republiek

Nog een prachtig eiland om te bezoeken is Saona Island. Met de boot maak je eerst een stop bij een zandbank. Je staat hier tot je middel in het water, maar verder is er niet veel te zien. Ik had foto’s gezien van zeesterren, maar deze hebben wij niet kunnen spotten. Op Saona Island ontvang je lunch en breng je ongeveer 2,5 uur tijd door. De kust is adembenemend en leuk om rond te struinen. Vergeet niet voor je vertrekt te genieten van dit idyllische strand met een verse kokosnoot!