In de waterrijke provincie Zeeland zijn genoeg plekken te vinden waar je prachtige foto’s kunt schieten. Ik heb er een paar uitgekozen die mij erg aanspreken en vaak naartoe ga. Niet alleen voor een leuk resultaat maar ook een beetje beleving.

Brouwersdam

Maak je borst maar nat! De Brouwersdam ligt zowel in de provincie Zuid-Holland als Zeeland. Een absolute aanrader voor watersportliefhebbers. De Brouwersdam heeft een ruim strand met meerdere strandpaviljoens. Mijn favoriet is Natural High, hier heb je ook de mogelijkheid om te gaan kitesurfen, blokarten en andere extreme sporten. Heel gaaf om foto’s van te maken!

Brouwersdam Beachclub Natural High

Westkapelle

Westkapelle ligt op de westelijke punt tussen Domburg en Zoutelande. Het is vooral bekend om zijn vuurtoren, het Zuiderhoofd, en ligt niet ver van het centrum vandaan. Om de vuurtoren liggen de graven van oorlogsslachtoffers. Een andere vuurtoren die ik erg charmant vind is, het Noorderhoofd. Deze vuurtoren zie je hieronder op de foto. 

Zoutelande

Niet omdat BLØF erover zingt, maar de herinnering deel ik wel. Water halen op de camping, de blits uithangen met mijn Dommel badpak op het strand, paling eten en drankjes doen op het terras van de Slak. Misschien niet voor iedereen een toplocatie, maar dit is een bijzondere plek voor mij.

Zoutelande

Oosterscheldekering

Tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland is de Oosterscheldekering gebouwd en is onderdeel van de Deltawerken in Zeeland. Een uniek bouwproject dat het achterland beschermd tegen hoogwater. Vlakbij Neeltje Jans parkeer je bij Topshuis en je kunt de waterkering goed bekijken.

Oosterscheldekering

Oesterdam

Bij het pittoreske dorpje Tholen en aan de Oosterschelde ligt de Oesterdam. In de zomer een druk bezochte dam, maar ook buiten dit seizoen een fijne plek. Als de R in de maand zit kun je los gaan op het rapen van oesters. Of combineer het zoals ik met het maken van foto’s. 

Oesterdam

Bekijk ook 5 fotopots in Zuid-Holland