Het is weer tijd om wat foto’s met jullie te delen. Een van mijn laatste uitstapjes ging naar België, hier bracht ik een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Kempen. De weersvoorspelling was niet al te best, maar dat hield me niet tegen om te gaan.

Voor deze trip koos ik een overnachting uit aan de rand van het bos. Om na een dag met regen goed bij te komen heb ik een paar dingen nodig; Een warme douche, een goed bed en space. Voor mijn bezoek aan Nationaal Park Hoge Kempen heb ik Porta Cité uitgekozen om te overnachten en zit op loopafstand van de hoofdtoegangspoort Connecterra.

Hoge kempen is het enige Nationaal Park van België. Een mooi natuurgebied dichtbij huis waar je heerlijk door de bergen en langs meren kunt wandelen. Connecterra is vanaf 10u open en betaal je 3 euro entree. Via de overige toegangspoorten heb je vrije toegang.

Mechelse heide
Mistige ochtend op de Mechelse Heide
Panorama uitzicht Lange terril Connecterra
Uitzicht vanaf de ‘Lange terril’, gele route vanaf Connecterra
Hoge Kempen Belgie Nationaal Park
Op de weg naar beneden kwam de zon toch nog even om de hoek kijken
Ecotron ecosystemen klimaat
Econtron – Twaalf ecosysteem kamers, waarmee wetenschappers in staat zijn om het klimaat van de toekomst na te bootsen

Ondanks het weer ben ik erg tevreden met de foto’s, dit park smaakt naar meer. Ik ben benieuwd naar de natuur en uitzichten in een ander seizoen, tot de volgende keer!

Tip: Heb jij een uitstapje op de planning staan? Met deze vriendenkorting krijg je 10% van je reis terug!